fredag 10. juni 2011

Topp ti tips for å forebygge knuter

Her er ti tips for å forebygge knuter i pelsen hos langhårede hunder. Jeg har selv bichon havanais og bolonka, og å følge disse punktene fungerer utmerket for meg, de har nesten aldri knuter!


  1. Gre igjennom hele pelsen så ofte som nødvendig. For noen betyr dette hver dag, andre trenger kun å gres en gang i uken.
  2. Bruk en balsamspray når du grer. Det går pelsen myk og glatt, samt enklere å ha med å gjøre.
  3. Bruk riktig sjampo og balsam. Kjøp et produkt av god kvalitet, og hør gjerne med andre i rasemiljøet om hvilke typer de bruker etc.
  4. Føn eller blås hunden helt tørr etter hvert bad.
  5. Vask hunden så ofte som nødvendig og pass på at hunden er knutefri før bad. Er hunden full av knuter når den blir bløt, blir knutene mye større. Man får heller ikke skyllet ut sjampoen ordentlig hvis hunden har mange knuter.
  6. Tenk på hvordan du klapper hunden! Dersom hunden har lang pels, kan det være dumt å klø og ”gnisse” for mye i pelsen. Da skapes friksjon og det blir knuter. Stryk heller hunden medhårs, da unngår du å lage knuter.
  7. Føn eller blås hunden tørr etter turer i regn, eller invester i et regndekken eller en regndress.
  8. Steder det lett kan danne seg knuter på er: bak ører, på bena, på innsiden av albuene, under magen, på potene og i barten (dersom din hund har det).
  9. Dersom hunden har fått en knute, er det lurt å begynne å gre ytterst i knuten og jobbe seg innover. Pass på så du ikke lugger hunden.
  10. Silkeproteiner gjør pelsen glatt og forebygger knuter. Hvis hunden har en knute kan man ta litt silkeprotein på den før man begynner å gre, da går det mye lettere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar